Take Back med Grundfos og FLD

01-09-2020

FLD har indgået et samarbejde med vores mangeårige partner, Grundfos om indsamling af pumper til genanvendelse under projektet “Take Back“.

Med Take Back ønsker Grundfos at gøre en forskel for både miljø og virksomhedens medarbejdere med nedsat arbejdsevne. Derfor har Grundfos skabt et genbrugssystem, som skal sikre, at gamle cirkulationspumper genanvendes i produktionen af nye pumper. Hos FLD er det vores energiafdeling, som er ansvarlig for projektet.

Take Back er inddelt i fire delprocesser, som til sammen sikrer optimale forhold for genanvendelse af pumperne:

1) Indsamling
For at gøre det nemt at returnere de brugte pumper, har Grundfos gjort det let. Pumperne indleveres hos den faste grossist – eller hvis der er tale om mange pumper, bliver en indsamlingskasse stillet til rådighed som en del af Take Back ordningen.

2) Nem afhentning
Den fyldte indsamlingskasse afhentes af Grundfos på deres indsamlingsruter med jævne mellemrum.

3) Pumpeadskillelse
Når pumperne indleveres til Take Back ordningen, sikres optimale genanvendelse af pumpens råmaterialer, og man er ydermere med til at bidrage til et meningsfyldt arbejde for de medarbejdere, som er i flexjob hos Grundfos.

4) Genanvendelse af ressourcer
Medarbejderne hos Grundfos adskiller den brugte pumpe helt ned til den mindste del. Dette sikrer, at hele 98 % af pumpen kan genanvendes optimalt og indgå i produktionen af nye pumper.

Grundfos fortæller mere om projektet i denne VIDEO.

Take Back understøtter FLDs CSR strategi og er endvidere en del af vores arbejde med de 17 verdensmål.

Læs også

Ønsker du at vide mere?

Ønsker du at vide mere om vores arbejde med Take Back, er du velkommen til at kontakte leder af FLDs energiafdeling, Lars Boye-Nielsen:

Lars Boye-Nielsen
Energirådgiver

Kontakt:
22 10 14 85
Larsn@fld.dk