En veloverstået RED-dag 2024

11-06-2024

De første gæster havde stået i kø siden klokken 6 til dette års RED-dag, og frem mod åbningen kl. 10 voksede menneskemængden stødt. I løbet af formiddagen var der ikke én ledig p-plads at finde på Finlandsgade, og vi tog imod gæster helt frem til 2 minutter før lukketid.

Med store forventninger mødte 10 medarbejdere ind til RED-dag lørdag d. 8. juni på Finlandsgade i Haslev for at tage imod de mange fremmødte, som alle havde udset sig gratis overskudsmaterialer, der ellers ville være endt i affaldscontaineren. Det var igen en fantastisk dag med mange indtryk, glade gæster og en plads fyldt med materialer, som blev ryddet på under 2 timer.

RED-dag er en del af FLD’s velgørende initiativ, Projekt RED fra 2021, som sikrer direkte genbrug af overskudsmaterialer og udgåede varer fra el, VVS og byggeri. 1 gang om året til RED-dag deler vi ud af materialerne, som er indsamlet og lagt til side hos os selv og vores leverandører og grossister i årets løb.

Projekt RED med i Tekniq’s podcast “HØRT”
Projekt RED er begyndt at give genlyd i branchen, og vi havde således besøg af Tekniq, som på RED-dag foretog interviews og producerede en podcast.

Donation til Café Paraplyen i Haslev
Som noget nyt i år opfordrede vi vores gæster til at donere et valgfrit beløb til et godt formål: Café Paraplyen i Haslev, som er en hyggelig café og et værested, der giver plads til og rummer alle samfundslag. I alt blev 4.550 kr. sendt afsted til caféen i løbet af formiddagen med beløb fra 10-500 kr. Daglig leder af caféen, Anette Hougaard:

𝐷𝑒𝑡 𝑏𝑒𝑡𝑦𝑑𝑒𝑟 𝑢𝑡𝑟𝑜𝑙𝑖𝑔 𝑚𝑒𝑔𝑒𝑡 𝑓𝑜𝑟 𝑜𝑠 𝑚𝑒𝑑 𝑠𝑎̊𝑑𝑎𝑛 𝑒𝑡 𝑖𝑛𝑖𝑡𝑖𝑎𝑡𝑖𝑣 𝑠𝑜𝑚 𝑑𝑒𝑡 ℎ𝑜𝑠 𝑃𝑟𝑜𝑗𝑒𝑘𝑡 𝑅𝐸𝐷. 𝐾𝑜𝑚𝑚𝑢𝑛𝑒𝑛 𝑏𝑒𝑡𝑎𝑙𝑒𝑟 ℎ𝑎𝑙𝑣𝑑𝑒𝑙𝑒𝑛 𝑎𝑓 𝑣𝑜𝑟𝑒𝑠 𝑑𝑟𝑖𝑓𝑡, 𝑜𝑔 𝑟𝑒𝑠𝑡𝑒𝑛 𝑠𝑘𝑎𝑙 𝑣𝑖 𝑠𝑒𝑙𝑣 𝑡𝑗𝑒𝑛𝑒 𝑖 𝑐𝑎𝑓𝑒́𝑒𝑛 𝑒𝑙𝑙𝑒𝑟 𝑜𝑝𝑛𝑎̊ 𝑔𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚 𝑑𝑜𝑛𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛𝑒𝑟 𝑠𝑜𝑚 𝑑𝑒𝑡𝑡𝑒. 𝑈𝑑𝑒𝑛 𝑒𝑘𝑠𝑡𝑟𝑎 𝑠𝑡ø𝑡𝑡𝑒 𝑘𝑎𝑛 𝑣𝑖 𝑠𝑖𝑚𝑝𝑒𝑙𝑡ℎ𝑒𝑛 𝑖𝑘𝑘𝑒 𝑒𝑘𝑠𝑖𝑠𝑡𝑒𝑟𝑒, 𝑜𝑔 𝑑𝑒𝑟 𝑒𝑟 𝑒𝑡 𝑘æ𝑚𝑝𝑒 𝑏𝑒ℎ𝑜𝑣 𝑓𝑜𝑟 𝑒𝑡 𝑠𝑡𝑒𝑑 𝑠𝑜𝑚 𝑣𝑜𝑟𝑒𝑠. 𝑉𝑖 𝑒𝑟 𝑒𝑛 𝑑𝑒𝑙 𝑎𝑓 𝑑𝑒𝑡 𝑠𝑜𝑐𝑖𝑎𝑙𝑒 𝑓𝑢𝑛𝑑𝑎𝑚𝑒𝑛𝑡 𝑓𝑜𝑟 𝑟𝑖𝑔𝑡𝑖𝑔 𝑚𝑎𝑛𝑔𝑒, 𝑜𝑔 𝑣𝑖 ℎ𝑗æ𝑙𝑝𝑒𝑟 𝑣𝑜𝑟𝑒𝑠 𝑏𝑟𝑢𝑔𝑒𝑟𝑒 𝑡𝑖𝑙 𝑎𝑡 𝑜𝑝𝑛𝑎̊ 𝑑𝑒𝑛 𝑣æ𝑟𝑑𝑖𝑔ℎ𝑒𝑑 𝑜𝑔 𝑣æ𝑟𝑑𝑖𝑓𝑢𝑙𝑑ℎ𝑒𝑑, 𝑠𝑜𝑚 𝑓𝑜𝑟 𝑎𝑛𝑑𝑟𝑒 𝑒𝑟 𝑒𝑛 𝑠𝑒𝑙𝑣𝑓ø𝑙𝑔𝑒. 𝑉𝑖 𝑒𝑟 𝑚𝑒𝑔𝑒𝑡 𝑔𝑙𝑎𝑑𝑒 𝑓𝑜𝑟 𝑑𝑒𝑡 𝑓𝑙𝑜𝑡𝑡𝑒 𝑏𝑖𝑑𝑟𝑎𝑔 𝑓𝑟𝑎 𝑗𝑒𝑟, 𝑜𝑔 ℎ𝑣𝑒𝑟 𝑒𝑛 𝑓𝑒𝑚ø𝑟𝑒 𝑣𝑖𝑙 𝑏𝑙𝑖𝑣𝑒 𝑏𝑟𝑢𝑔𝑡 𝑡𝑖𝑙 𝑑𝑒𝑚, 𝑑𝑒𝑟 ℎ𝑎𝑟 𝑎𝑙𝑙𝑒𝑟𝑚𝑒𝑠𝑡 𝑏𝑟𝑢𝑔 𝑓𝑜𝑟 𝑑𝑒𝑡”.

Tak til leverandører og grossister
Vi sender en stor tak til vores mange leverandører og grossister, som har gjort en stor indsats i årets løb med at lægge genbrugsegnede materialer til side til RED-dag. I dialogen undervejs har det været fantastisk at høre, hvordan deltagelsen i Projekt RED ikke blot har givet anledning til at rydde op på lagrene, men også har givet stof til eftertanke:

– Kan vi arbejde smartere med vores lagerstyring?
– Behandler vi vores materialer rigtigt?
– Skal vi finde en anden måde at håndtere varemodtagelser på?
– Hvordan kan vi sikre varerne en længere levetid?

Tak til RED-teamet 2024
Slutteligt sender vi ligeledes en stor tak til dette års RED-team fra FLD, som valgte at bruge lørdag formiddag i den gode sags tjeneste, og som dermed var med til at gøre en forskel for rigtig mange mennesker, ligesom de har bidraget aktivt til vores ønske om at spare miljøet for CO2.

For mere information om Projekt RED kontakt Anders Thim eller Stine Rix.

RED-dag

Læs også

FLD er Årets LB Håndværker indenfor VVS

Et mangeårigt samarbejde med Lærerstandens Brandforsikring (LB) blev taget til næste niveau, da FLD modtog prisen som Årets LB Håndværker indenfor VVS. “Det kommer sig af en benhård holdindsats i afdelingen. Alle løfter i flok og spiller på samme bane. Jeg er utrolig stolt af vores team, for det er yderst velfortjent,” fortalte Jonas Larsen, direktør for VVS Sjælland.

Læs mere

En veloverstået RED-dag

De første gæster havde stået i kø siden klokken 6 til dette års RED-dag. Med store forventninger mødte 10 medarbejdere ind lørdag d. 8. juni på Finlandsgade i Haslev for at tage imod de mange fremmødte, som alle havde udset sig gratis overskudsmaterialer, der ellers ville være endt i affaldscontaineren.

Læs mere