Fjernvarme

Bliv klogere på dit fjernvarmeanlæg

Fjernvarmeanlæg, afkøling, returvarme og meget mere. Det kan godt være sin sag at være ansvarlig for ejendommens drift og økonomi.

Men der er mange penge at spare, hvis du sørger for, at afkøling sker efter de rette anvisninger. Faktisk opnår flere af vores kunder, at de ligefrem får bonus fra fjernvarmeanlægget, og det kan blive til mange tusinde kroner på et år. Det er noget, der gavner beboerne, som får lavere varmeudgifter.

Her på siden kan du læse lidt mere om hvordan dit fjernvarmeanlæg fungerer. Og vores energispecialister kommer gerne på besøg, hvis I har brug for hjælp til at indstille fjernvarmeanlægget korrekt.

Sådan fungerer dit fjernvarmeanlæg

Fjernvarme bliver leveret til dig som varmt vand. Forestil dig, at det kommer i tankbiler. Hvis dit anlæg er korrekt indstillet, bruges al det varme vand, du har modtaget. Hvis dit anlæg ikke er korrekt indstillet, bliver det varme vand ikke brugt og tankbilerne skal køre tilbage med varmt vand. Den tilbagetransport skal du betale for – og dét koster dyrt.

Derfor er det vigtigt, at du indstiller dit anlæg korrekt, eventuelt med hjælp fra en VVS’er, som ved præcis, hvordan du får optimalt udbytte af dit fjernvarmevand.

Der skal være så stor forskel som muligt i temperaturen på vandet, når det kommer ind og når det skal retur. Hvis temperaturforskellen er for lav, betyder det, at du ikke opbruger det tilførte varme vand, og så har du det, der kaldes ’dårlig afkøling’.

Fakta om fjernvarme

  • Fjernvarme er overskudsvarme fra strømproduktionen.
  • Der er tilslutningspligt, så alle er bidragere til fjernvarmen. Man er ikke forpligtet til at købe energien her, men det gør rent faktisk hele 99% af borgerne i Københavns Kommune.
  • Den gennemsnitlige afkøling i Kbh er 33°C og der afregnes på dette grundlag.
  • Hvis afkølingen afviger med mere end 5°C, vil du blive opkrævet en strafafgift.
  • Hvis dit anlæg køler godt, får du til gengæld penge retur i form af en bonus.

Vi kommer gerne forbi og besøger dig og dit anlæg.

Betaler jeres ejendom for meget for fjernvarme?

3 gode grunde til, at god afkøling er vigtig!

 

Ejendommen får penge retur i form af bonus, hvis anlægget kører helt som det skal.

Det er dyrt for dig som forbruger, når anlægget i din ejendom ikke afkøler som det skal. Ejendommen betaler strafafgift ved for dårlig afkøling og varmeudgifterne stiger således, hvis anlægget ikke er korrekt indstillet.

En god forbrænding sikrer en rentabel produktion og dermed bedre fjernvarmepriser til dig.

Hofor er netop nu i gang med en større kampagne for at sikre, at fjernvarmeanlæg i hele København afkøler som de skal.
Det skyldes, at man på Amagerværket er ved at bygge nyt produktionsanlæg til fjernvarme, hvor returvandet skal være så koldt som muligt for at sikre en ordentlig forbrænding.

Du er med til at gøre en stor forskel for miljøet, når du indstiller dit anlæg, så det køler korrekt.

Det nye produktionsanlæg er et af flere tiltag, som skal sikre, at København når sit mål om at blive Europas første CO2 neutrale hovedstad. Amagerværket kommer med det nye anlæg til at køre på biomasse i stedet for på kul, når det skal producere energi.

Læs også mere på Hofors hjemmeside om korrekt afkøling og justering af dit fjernvarmeanlæg.

Boligforening får hvert år kr. 40.000,- i bonus for korrekt afkøling.

Det kunne være jeres boligforening!