Årlig bonus på 40.000,- for god afkøling hos Nørrebros Andelsboligforening

Nørrebros Andelsboligforening har eksisteret siden 1919. Ejendommen har igennem årtierne gennemgået flere moderniseringer, for at følge udviklingen i levestandarden. Men det har også vist sig at være en særdeles god investering.

En ejendom fra 1919 har selvsagt brug for en opgradering i ny og næ, og i takt med, at teknologien indenfor energiforbedringer har udviklet sig, er Nørrebros Andelsboligforening fulgt med. Det har vist sig at være en god investering, som giver store besparelser på energiforbruget og sikrer driften i ejendommen til fordel for ejendommens samlede økonomi.

Ejendommen overgik som alle andre til fjernvarme i midten af 90’erne. Allerede dengang havde man varmestyring på, men mulighederne for kontrol og overvågning er langt mere avancerede i dag.

Udskiftning af varmecentral

Således udskiftede FLD varmecentralen, efter der i nogle år var blevet flere og større omkostninger på udskiftning af komponenter. I stedet installerede man en Armatec fjernvarmeunit med brugsvandsveksler, som giver en yderligere besparelse på fjernvarmeforbruget på 15%. Ydermere er ejendommen gået fra at modtage strafafgift til i stedet at få bonus for fjernvarmeafkøling. Det er noget, der kan mærkes på økonomien, for ejendommen har i dag opnået en samlet varmebesparelse på 20% og modtager årligt en bonus på kr. 40.000,- for en gennemsnitsafkøling på 53°.

Det lyder alt sammen meget teknisk, men det har en afgørende effekt på hverdagen i ejendommen, idet varmeudgifterne er blevet lavere og anlægget kører mere driftssikkert end tidligere. ”Vi har meget fokus på, at alting skal være i orden og har foretaget flere istandsættelser igennem årene. Taget er udskiftet og trappeopgangen er blevet lavet. Fjernvarme og udskiftning af faldstammer mm. er klaret igennem årene. Det er jo en ældre ejendom, men ved at integrere moderne løsninger fremtidssikrer vi ejendommen”, forklarer Max Jeppesen. Hans kone er 3. generation på ejendommen, og begge deres børn har lejligheder her og er dermed 4. generation. Han har samarbejdet med FLD omkring andelsboligforening i mange år og er meget tilfreds med deres indsats for at energioptimere ejendommen.

”Vi oplever en utrolig fin service og modtager grundig rådgivning, når vi skal i gang med større energiforbedringer. De kender ejendommen og sørger for, at det hele kører uden problemer.”

Overvågning sikrer driften

FLD stod for renovering af varmecentralen og installerede en Danfoss ECL 310, som gør det muligt at overvåge anlægget via internettet. Således er det i dag FLD, der har overvågningen af varmecentralen, og boligadministratoren i Nørrebros Andelsboligforening kan med sikkerhed vide, at anlægget bliver tilset og justeret, så det kører optimalt med bonus og lavere varmeregning til følge. Opstår der uregelmæssigheder i driften kan FLD se det på overvågningen og straks foretage de nødvendige justeringer.

Download case

Læs også

Store Kongensgade

Med nye varmeanlæg og brugsvandsinstallationer blev de smukke, arkitektoniske ejendomme på Store Kongensgade fremtidssikret med respekt for fortiden… Læs casen her… 

Læs mere

A/B Linoleumshuset

Fredningen af Linenoleumshuset stillede særlige krav om udførelsesmetoder og materialevalg, ved udskiftningen faldstammer og vandrør i ejendommen i 2021.. Læs casen her… 

Læs mere

Kontakt os

Så kontakt energirådgiver Lars Boye-Nielsen:

Lars Boye-Nielsen
Energirådgiver

Kontakt:
22 10 14 85
Larsn@fld.dk