Jordvarme

Brug jordens varme til opvarmning af din ejendom

Jordvarme er uden sammenligning den bedste løsning, når det gælder opvarmning udenfor fælles varmeforsyning.

Jorden omkring din ejendom indeholder store mængder energi, som er produceret af solen. Den passive solenergi kan opsamles og udnyttes til opvarmning af brugsvand og din bolig eller ejendom hele året rundt.

Ved etablering af jordvarmeanlæg graves et system af slanger ned i frostfri dybde på grunden, ca. 1 meter under jordoverfladen. Slangerne indeholder en blanding af vand og frostvæske, som optager jordens varme og leder den videre til husets varmeanlæg via en varmepumpe.

Der lægges typisk jordslanger ned på et areal, som er dobbelt så stort som den pågældende ejendom. Således vil et parcelhus på 130 m2 kræve ca. 350 m2 have til formålet. Det kan være en fordel at grave ned på et areal, som er let at genetablere som f.eks. en græsplæne.

Få gode råd om jordvarme | FLD

Tal med en specialist

Det kræver ekspertise og erfaring at etablere et jordvarmeanlæg, så der er varme og varmt brugsvand til alle i ejendommen. Den ekspertise har vi hos FLD.

Vores energispecialister kan vejlede dig i hvilken løsning, der er den rette for dig. Vi kan hjælpe dig med at foretage de beregninger, der tydeligt viser, hvornår din investering er tjent hjem igen.

Vi installerer og servicerer jordvarmeanlæg i såvel parcelhuse som på store ejendomme og til virksomhedsbrug.

Vores energispecialister sidder klar til at hjælpe dig!

Jordvarme etableret med 9 km jordslanger

Som en del af en større energirenovering af Gundsølillehallen i Roskilde Kommune, fik hallen nedlagt 9 km jordslanger til jordvarme. Derudover fik hallen installeret 2 nye Danfoss frekvensstyrede varmepumper på i alt 168 kW i kedelrummet.

Samlet set har energirenoveringen resulteret i en energibesparelse på 50-60 %.

Læs hele historien her.

Kontakt energiafdelingen

Kontakt vores dygtige konsulenter i energiafdelingen og få en snak om, hvordan vi kan hjælpe med etablering af jordvarmeanlæg:

Lars Boye-Nielsen
Energirådgiver

Kontakt:
22 10 14 85
Larsn@fld.dk

Peter Zangenberg
Energispecialist

Kontakt:
22 10 14 95
peter@fld.dk