Energirenovering af Gundsølillehallen gav besparelse på 50 %

Med en energirenovering af Gundsølillehallen opnåede Roskilde Kommune en energibesparelse på mellem 50-60 %.

Hallen alene er på ca. 700 m2. Dertil kommer cafeteria og gildesale samt omklædningsrum. Hallen er bygget i midt 70’erne, og det var tid til en opdatering og en grønnere profil gennem en energirenovering.

Energirenoveringen indebar isolering af tagkonstruktionen og installering af nyt opvarmningsanlæg. Da hallen er omgivet af store grønne arealer, var det nærliggende at kigge på jordvarme som den nye løsning.

FLD har haft stor indflydelse på projekteringen, og vi kan med stolthed påvise en meget stabil og økonomisk drift, hvilket fremtidige lignende projekter kan drage nytte af.

Optimal udnyttelse af jordvarmen med 9 km jordslanger

Der blev gravet 9 km jordslanger ned i græsplænerne og installeret 2 nye Danfoss frekvensstyrede varmepumper på i alt 168 kW i kedelrummet, som også blev ryddet for alle gamle installationer. Systemet blev toptunet – med en kompleks løsning, så man konstant får det mest optimale udbytte af jordvarmen.

I hallen blev luftvarmeanlægget erstattet med et nyt strålevarmeanlæg, som er langt mere økonomisk, bl.a. fordi temperatursættet er væsentligt lavere end tidligere. Strålevarmeanlægget kan varme hele hallen op, og publikum generes ikke længere af træk og kulde.

Elektronisk overvågning via nettet

Det samlede system kan overvåges via internettet, så man hele tiden kan sikre, at rummene har den ønskede temperatur. Halinspektøren kan ydermere overvåge systemet på sin mobile enhed, hvorfra alle radiatorer i hele huset kan fjernstyres.

Finn L. & Davidsen drifter og overvåger systemet fra den internetbaserede Danfoss ECL portal. Herfra kan vi holde øje med fejlmeldinger. Hvis der opstår et problem, ved vi det, før kunden overhovedet når at opdage, at der er noget galt. Sådan betjenes en moderne serviceløsning i dag.

Download case

Læs også

Store Kongensgade

Med nye varmeanlæg og brugsvandsinstallationer blev de smukke, arkitektoniske ejendomme på Store Kongensgade fremtidssikret med respekt for fortiden… Læs casen her… 

Læs mere

A/B Linoleumshuset

Fredningen af Linenoleumshuset stillede særlige krav om udførelsesmetoder og materialevalg, ved udskiftningen faldstammer og vandrør i ejendommen i 2021.. Læs casen her… 

Læs mere

Kontakt os

Kontakt vores energiafdeling for en snak om dine muligheder:

Lars Boye-Nielsen
Energirådgiver

Kontakt:
22 10 14 85
Larsn@fld.dk