Ved renoveringen var det bl.a. et krav fra Kulturstyrelsen, at de nye anvendte materialer så vidt muligt var identiske med de oprindelige løsninger

Linoleumshuset er en karakteristisk fredet og prisbelønnet etageejendom i nyklassicistisk stil på Åboulevard på Nørrebro i København. Ejendommen består af fem etager med 98 lejligheder, heraf to erhvervslokaler og er tegnet af arkitekten Poul Baumann (1878–1963) og opført af Københavns Kommune i 1930-1931.

Linoleumshuset har sit navn efter den særprægede facade, hvor mønsteret med de røde og gule teglsten minder om et gammeldags linoleumsgulv. Ejendommen blev fredet i 2009 af Kulturstyrelsen.

Fredningen af bygningen stillede naturligvis særlige krav til FLD om udførelsesmetoder og materialevalg, da vi fik til opgave at udskifte faldstammer og vandrør i ejendommens køkkener og badeværelser i september 2021.

Ved renoveringen var det bl.a. et krav fra Kulturstyrelsen, at de nye anvendte materialer så vidt muligt var identiske med de oprindelige løsninger og materialer, som blev anvendt ved opførelsen af Linoleumshuset.

Med en optimeret tidsplan, hvor der var taget højde for de særlige krav, blev faldstammer og vandrør udskiftet 1:1. Udvalgte tiltag og arbejdsmetoder blev taget i brug med en skærpet opmærksomhed på de oprindelige materialer:

• Rørinstallationerne blev opført som forkromede rør og med zinkbæringer for at matche ejendommens oprindelige stand og materialer.
• Arbejdsmetoderne ved hulskæring blev udført med nøjsomhed, da hullerne skulle bevares i så god stand, at de nye rør kunne monteres heri uden problemer.
• Under nedrivningsprocessen var alle vægge beklædt med plastic for at passe ekstra godt på den oprindelige vægbeklædning.
• Alle gulve var tildækket med masonitplader og filt for at passe godt på gulvene.
• Tidsplanen var optimeret og tilrettelagt, så der var god tid til de særlige arbejdsmetoder og et trygt beboersamarbejde.

De udførende håndværkere var alle udvalgt på baggrund af deres erfaringer med at arbejde i beboede og fredede ejendomme. Håndværkerne udførte arbejdet under stor koncentration med fokus på detaljen og den gode proces for beboerne.

Øresundskollegiet | Reference | FLD

Læs også

Store Kongensgade

Med nye varmeanlæg og brugsvandsinstallationer blev de smukke, arkitektoniske ejendomme på Store Kongensgade fremtidssikret med respekt for fortiden… Læs casen her… 

Læs mere

A/B Linoleumshuset

Fredningen af Linenoleumshuset stillede særlige krav om udførelsesmetoder og materialevalg, ved udskiftningen faldstammer og vandrør i ejendommen i 2021.. Læs casen her… 

Læs mere

Kontakt os

Vi kan tage ansvar for din næste renovering af fx vandinstallationer.
Kontakt sektionschef for entreprise, Christian Nyborg:

Christian Nyborg
Direktør, Projekt

Kontakt:
30 16 08 76
Christian@fld.dk