Lavt vandtryk

Vandtryk i gamle ejendomme

I mange gamle ejendomme oplever beboerne, at vandtrykket er lavt, hvilket kan være lidt af en prøve for tålmodigheden. Hvis flere bruger vand på én gang, bliver det kun endnu værre.

Start med at afkalke din vandhane eller bruser. Hvis den er fuld af kalk, har det indflydelse på vandtrykket og en simpel afkalkning kan sommetider være nok.

Hvis dit armatur eller bruseapparat har mange år på bagen, kan det være nødvendigt at udskifte det helt. Vær opmærksom på, at pris og kvalitet hænger sammen, og at billige armaturer hurtigere bliver defekte pga. kalk og skaber problemer.

Hvis du bor på 4. sal eller derover, skal du være opmærksom på, at du har brug for en vandhane med særligt højt vand gennemløb i armaturet pga. vandtrykket i de lavere liggende lejligheder.

Brug for ny vandhane?

Køb din nye vandhane med eller uden montage i vores shop

Gamle vandrør er fulde af kalk

Installationerne i hovedparten af gamle ejendomme har adskillige år på bagen og det er netop de gamle rør, der forårsager problemerne med lavt vandtryk. Vi vurderer, at op mod 60% af de gamle ejendomme i København alene, har problemer med tæring og tilkalkning af rør med lavt vandtryk til følge.

Rørene er fulde af kalk og vandet kan ganske enkelt ikke komme hurtigt nok frem til lejlighederne. Beboerne oplever, at der næsten ikke kommer vand ud af hanen, og at vandet skal løbe længe, før det bliver varmt. Der er altså et stort vandspil, fordi vandtrykket er for lavt.

Udover det lave vandtryk er der en del følgeproblemer med gamle rør. De er tæret og kan springe læk, så vand står og siver ud i bygningen. Der kan være sprunget små læk flere steder og det koster mange penge for ejendommen, at vandet bare står og løber.

Derudover er det en dyr omgang, når alle vandskaderne skal udbedres. Derfor anbefaler vi altid, at man hurtigst muligt får kigget på sine vandinstallationer, hvis man har mistanke om, at de kan være årsag til lavt vandtryk.

 

Risiko for legionella bakterier

Stillestående varmt vand giver risiko for legionella og bakterien trives rigtig godt i de gamle vandrør, hvor det varme vand løber meget langsomt.

Udskiftning af vandinstallationer minimerer risikoen for legionella bakterier betydeligt.

Løsningen på lavt vandtryk

Er du i tvivl om gamle rør er skyld i lavt vandtryk i din ejendom? Så tag kontakt til os. Vi kan hjælpe fra start til slut, både med at fastslå hvor problemet befinder sig, og med at projektstyre en eventuel renovering af jeres vandinstallationer.

Stikprøver fastslår lavt vandtryk

Det er muligt at foretage stikprøver af vandinstallationerne for at fastslå om kalk i rørene er årsag til det lave vandtryk. Her skærer man stykker af vandrørene på udvalgte steder for at få et helhedsbillede af rørenes tilstand.

Tal med en specialist

Tal med os, hvis du har mistanke om, at vandinstallationerne i din ejendom trænger til udskiftning. Vores energispecialister sidder klar til at hjælpe dig.

 

Store besparelser ved energirenovering

Det er en rigtig god investering for ejendommen at udskifte vandinstallationerne til nye, hvis de gamle rør har udtjent deres levetid. Jo før, jo bedre.

Udover en langt større komfort for beboerne, er der store energimæssige besparelser at hente i både fjernvarme og vandforbrug.

Derudover vil man opleve en væsentlig besparelse i reparationer, hvor dele af tærede rør udskiftes som en midlertidig løsning. Det kan altid bedre svare sig at skifte hele stigstrengen end at foretage halve reparationer, som typisk er 4-5 gange dyrere.

Tal med vores energispecialister, hvis du er i tvivl om hvilken løsning, der er den rette for jeres ejendom.

Renovering i boligforening?

Vi er specialister i at renovere den gamle bygningsmasse