Den smukke gule Andelsboligforening fra 1926 fik renoveret installationer

Den smukke gule bebyggelse på ydre Østerbro rummer den eftertragtede andelsboligforening Nymindegaard fra 1926. Alderen havde midlertidigt sat sine spor på ejendommens brugsvandsinstalltioner, så beslutningen blev truffet om en grundig renovering af installationerne i 2019.

A/B Nymindegaard er beliggende på ydre Østerbro. Andelsboligforeningen blev stiftet i 1926 og består i dag af 156 andelslejligheder i forskellige størrelser. Foreningen har med årene udviklet sig til en moderne andelsboligforening, der i dag huser både unge, gamle og børnefamilier.

I begyndelsen af 2019 kom bestyrelsen frem til, at bebyggelsen skulle have udskiftet brugsvandsinstallationer i lejlighedernes køkkener og badeværelser samt have hhv. renoveret og udskiftet faldstammer. FLD blev valgt installatør.

En detaljeret tidsplan giver plads til udforudsete hændelser

I bygninger fra den tid er det ikke altid til at vide, hvad man støder på, når man igangsætter en renovering af den slags. Særligt kan faldstammernes beskaffenhed hurtigt give uventede overraskelser. Derfor var en del af den indledende planlægning meget koncentreret om at tilrettelægge tidsplanen, så der var plads til uforudsete hændelser. Tidsplanen forløb heldigvis planmæssigt uden særlige forsinkelser.

Hele byggesagen hos Nymindegaard forløb generelt rigtig godt og de forhindringer, byggefolkene mødte undervejs, blev løst med sikker hånd ud fra et gennemarbejdet beslutningsgrundlag. Der var et godt samarbejde med ejendomskontoret, som især viste sig ved koordineringen af adgangen til lejlighederne. Ofte giver den slags samarbejde gode resultater, da et ejendomskontor tit har et godt kendskab til beboerne og ved hvor, der evt. kan være behov for ekstra koordinering eller opmærksomhed.

Ved denne sag var vi meget opmærksomme på at tage hensyn til beboerne og det levede liv i boligerne. Vi havde et grundigt varslingsprogram og var opmærksomme på at begrænse gener til et minimum. Samtidig gjorde ejendommens placering det begrænset med p-pladser i området, men det blev effektivt løst med samkørsel blandt vores håndværkere, så vi ikke optog beboernes p-pladser.

Download case

Læs også

Store Kongensgade

Med nye varmeanlæg og brugsvandsinstallationer blev de smukke, arkitektoniske ejendomme på Store Kongensgade fremtidssikret med respekt for fortiden… Læs casen her… 

Læs mere

A/B Linoleumshuset

Fredningen af Linenoleumshuset stillede særlige krav om udførelsesmetoder og materialevalg, ved udskiftningen faldstammer og vandrør i ejendommen i 2021.. Læs casen her… 

Læs mere

Kontakt os

Vi kan tage ansvar for din næste renovering af fx vandinstallationer. Kontakt sektionschef for entreprise, Christian Nyborg:

Christian Nyborg
Direktør, Projekt

Kontakt:
30 16 08 76
Christian@fld.dk