Målet er 80 % genanvendte materialer inden 2025

20-05-2022

FLD har en målsætning om, at 80 % af vores materialer til affald skal sorteres til genanvendelse inden 2025. Derfor begyndte morgenen den 20. maj for alle medarbejdere med introduktion til en ny affaldssortering i virksomheden.

Vores intense arbejde med De 17 Verdensmål har bl.a. sat dagsordenen for den nye affaldssortering – men i lige så høj grad også det faktum, at vi ønsker at tage ansvar for vores andel af bygge- og anlægsbranchens affald.

Med sig fik medarbejderne en “spis & læs” pose med lidt chokolade og en sorteringsvejledning-to-go, så de altid har den nye ordning lige ved hånden.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det for nogle medarbejdere bliver noget af en omvæltning at skulle sortere affald i op til 15 forskellige fraktioner. Det kommer derfor til at kræve både tilvænning og tålmodighed i hele virksomheden, men vi tror på, det kan lade sig gøre, når blot man har den rette indstilling.

Den nye affaldsordning har været ca. 10 mdr. undervejs med medarbejderinterviews, leverandørmøder, planlægning af containerplaceringer, analyser af affaldstyper, forventede mængder, materialer til lancering, osv. Derfor er det fantastisk endelig at kunne skyde den nye ordning i gang, og vi glæder os til at se det hele komme til live ude i vores afdelinger.

Læs mere om vores arbejde med CSR og De 17 Verdensmål.

Affaldssortering i FLD

Læs også