Henning Carlsen VVS A/S bliver en del af Finn L. & Davidsen A/S

21-06-2018

Mens alle andre er på vej på sommerferie, er Finn L. & Davidsen i gang med alt andet end at holde ferie. De har netop købt Henning Carlsen VVS A/S i Køge, og er allerede i fuld gang med at fusionere de to virksomheder. En skridt i retning mod at levere flere og endnu bedre ydelser til kunderne i Køge og omegn.

Henning Carlsen VVS A/S er en af Køges ældste VVS-virksomheder og har igennem mere end 50 år serviceret deres kunder med alle typer VVS-opgaver. Kundenærvær og sans for kvalitet har været medvirkende til virksomhedens positive renomme, og indehaver Thomas Thyge har i flere år haft en ambition om at være en del af noget større. Og det sker nu, hvor Henning Carlsen VVS A/S fusionerer med El- og VVS-virksomheden Finn L. & Davidsen A/S (FLD).

Både Finn L. & Davidsen A/S og Henning Carlsen VVS A/S er virksomheder med mange år på bagen. Begge forretninger bygger på årelange kunderelationer, som hviler trygt på et fundament af håndværk og service af høj kvalitet. De gode gamle dyder, om man vil. Og det er netop en af de afgørende faktorer for aftalen, som pr. 1. juli betyder, at de to virksomheder bliver én samlet enhed under Finn L. & Davidsen A/S.

”Vi gør dette tilkøb, fordi vi ønsker en positionering i lokalområdet omkring Køge, som i øjeblikket er en metropol i vækst”, forklarer Lasse Houengaard, indehaver af Finn L. & Davidsen A/S. ”Vi har valgt Henning Carlsen VVS A/S, fordi virksomhedens drives under det samme værdisæt, som FLD drives under. Dermed er de bedst mulige forudsætninger for en fusionering af selskaberne tilstede”, forklarer han.

Værdisættet blev født i Køge

Det lyder umiddelbart som en tilfældighed, at de to virksomheder har så mange ting til fælles. Men Lasse Houengaard og Thomas Thyge blev gode venner, da de i 1990’erne stod i VVS-lære hos Emil Holst i Køge. Her fødtes mange af de værdier, som deres virksomheder drives på i dag, og deres ledelses- og forretningsmæssige kundskaber tager afsæt i mange af de ting, de lærte hos VVS-engroslageret på Tangmosevej.

De to venner har holdt sammen lige siden og fusionerer nu deres virksomheder under Finn L. & Davidsen A/S, som dækker Sjælland og København fra de eksisterende 4 lokalafdelinger. Med den nye og femte afdeling i Køge, tæller virksomheden næsten 150 medarbejdere og dækker både El, VVS, forsikring, entreprise og energirenoveringer. Et ekspertisespænd, som nu også kommer Thomas Thyges eksisterende kunder til gavn.

”Fordelen for vores kunder er, at vi nu har endnu flere kompetencer at byde ind med. Vi dækker flere fagområder, bl.a. med egen el- og energiafdeling, vi har flere kompetencer på udførelsen og dækker bredere”, forklarer Thomas Thyge. Hans 15 medarbejdere kommer til at indgå som en selvstændig afdeling i samme lokaler i Køge, blot med et andet virksomhedsnavn, og en større organisation i ryggen.

Går forrest i branchen

I strategierne for de to virksomheder, har uddannelse og lærlinge altid spillet en vigtig rolle, og det bliver det ved med.

Finn L. & Davidsen A/S har et af de bedst tilrettelagte lærlingeprogrammer i branchen med bl.a. udvekslingsaftale med en australsk virksomhed, og en lærlingekultur, der fordrer ligeværd og selvstændighed fra første dag.

Virksomheden er ofte først med nye tiltag i en ellers konservativ branche, og det var også dem, der sidste år lancerede FLD Direct, hvor privatkunder kan booke en håndværker på nettet, fuldstændig som når du bestiller en tid hos frisøren.

Thomas Thyge og hans kollegaer ser frem til fortsat at betjene kunder i Køge og omegn og glæder sig til alt det spændende arbejde, som fremtiden bringer sammen med alle de nye kollegaer i Finn L. & Davidsen A/S.

Affaldssortering i FLD

Læs også

En veloverstået RED-dag

De første gæster havde stået i kø siden klokken 6 til dette års RED-dag. Med store forventninger mødte 10 medarbejdere ind lørdag d. 8. juni på Finlandsgade i Haslev for at tage imod de mange fremmødte, som alle havde udset sig gratis overskudsmaterialer, der ellers ville være endt i affaldscontaineren.

Læs mere