Gennemgribende vandinstallation blev en god oplevelse for beboerne på Tranevænget

Hos ejerforeningen Tranevænget i Hellerup har FLD skiftet alle vandrør. Vandrørene havde ikke været skiftet siden ejendommen blev bygget for 90 år siden. Men faldende vandtryk og en stadig større udgift til reparationer, gjorde moderniseringen nødvendig.

I EF Tranevænget i Hellerup har man tradition for at passe godt på sine ting. Således har vandinstallationerne holdt i de 90 år, bygningen har eksisteret. Men i 2018 måtte foreningen erkende, at det var på tide at tage hul på en større renovering og opdatere til en nutidig standard.

Størrelsen på boligerne på Tranevænget varierer fra 50-200 m2 og ikke to lejligheder er ens. Samtidig havde flere beboere allerede fået bygget flotte nye badeværelser, som der skulle tages hensyn til under arbejdet. FLD foretog udskiftningen af alle vandinstallationer samt faldstammer til køkken hos beboerne på Tranevænget. Tidsplanen betød håndtering af mange grænseflader for håndværkerne, så arbejdet krævede stor koordinering med tømrere, murere og malere.

Tryghed hele vejen hos Tranevænget

Peter Laursen har siddet i bestyrelsen hos EF Tranevænget i 12 år og har alle år haft interessen for husets tekniske installationer. Han var tæt på byggeriet fra start til slut og var meget positiv over den måde, FLD har håndteret processen på: ”Vi har holdt byggemøder hver uge. Det har været meget betryggende, for i sådan en gammel ejendom dukker der små og store overraskelser op”, siger han med reference til, at lejlighederne alle har gennemgået deres grad af større eller mindre moderniseringer med nye køkkener og badeværelser.

Det er sjældent en behagelig oplevelse, når hele ens hjem skal indtages af håndværkere. Men Peter Laursen har kun godt at sige om samarbejdet med FLD: ”Det er nogle rigtig gode folk, vi har haft på denne her opgave. Udover det VVS-faglige har de været omhyggelige med at rydde op efter sig. De udviste i det hele taget stor respekt for, at de befandt sig i andres hjem”, siger Peter Laursen. Han kan i øvrigt bekræfte, at byggesagen er overdraget til aftalt tid. Det er noget, han ikke mindes at have hørt om før med de mange udfordringer, sådan en gammel ejendom byder på.

Beboerhåndtering FLD forestod alle aktiviteter vedrørende beboerhåndtering under renoveringen af Tranevænget. Med bl.a. et nøje planlagt varslingsprogram og informationsskrivelser sørgede teamet for, at beboerne konstant var opdaterede med sagens forløb og forventet påvirkning på beboernes egen hverdag og bolig.

Peter Laursen fra EF Tranevænget kan heldigvis bekræfte, at det allerede ser meget bedre ud med badevandet i ejendommen. Der er fuld knald på vandtrykket, og vandet bliver varmt indenfor få sekunder. De gamle, tilkalkede rør er fjernet og nye er lagt ind. Nu bliver det så spændende at se, om de nye rør også kan klare 90 år.

Download case

Læs også

Store Kongensgade

Med nye varmeanlæg og brugsvandsinstallationer blev de smukke, arkitektoniske ejendomme på Store Kongensgade fremtidssikret med respekt for fortiden… Læs casen her… 

Læs mere

A/B Linoleumshuset

Fredningen af Linenoleumshuset stillede særlige krav om udførelsesmetoder og materialevalg, ved udskiftningen faldstammer og vandrør i ejendommen i 2021.. Læs casen her… 

Læs mere

Kontakt os

Vi kan tage ansvar for din næste renovering af fx vandinstallationer. Kontakt sektionschef for entreprise, Christian Nyborg:

Christian Nyborg
Direktør, Projekt

Kontakt:
30 16 08 76
Christian@fld.dk