Energiforbrug reduceret med 30 %

Andelsboligforeningen Akkersvænge i Rødovre har gennemgået en gennemgribende energirenovering, som sikrer boligforeningen en årlig energibesparelse på 30%. Ejendommen er således energisikret mange år frem med ny varmecentral og isolering efter bedste standard.

Finn L. & Davidsen har udført opgaven med renovering af de tekniske installationer og energiforbedring af ejendommen på Rødovrevej 84-86, som rummer 12 lejligheder. I alle lejligheder er udskiftet faldstammer og stigstrenge. Stigstrengene er foret med Inliner, som gør det muligt at færdiggøre installationen hurtigere og med et pænere resultat, fordi man kan nøjes med at installere 2 rør i stedet for de traditionelle 3 rør. Ydermere giver foringen en bedre isolering og dermed en mere energieffektiv løsning.

Nye installationer er en investering, men med de nyeste teknologier er investeringen hurtigt tjent hjem. På Aggersvænge er der i kælderen installeret en ny Geminox kedel fra Gastech, en varmtvandsbeholder på 300 L samt en ekspansionsbeholder. ”Vores eksisterende varmecentral var defekt, så det var ret presserende at Finn L. & Davidsen kunne træde til med kort frist”, forklarer Henrik Seifert, som er vicevært i ejendommen og dermed ansvarlig for drift og vedligehold af alle installationer. Han har tidligere arbejdet sammen med Finn L. & Davidsen og var ikke i tvivl om hvem han skulle anbefale til opgaven.

Arbejdet beløb sig til en entreprisesum på kr. 645.000 og blev udført sammen med Bernd Kjelland Architects og Ingeniørfirmaet Anders Leth Hansen.

”Alle involverede på projektet har kun stor ros til Thomas Frederiksen fra Finn L. & Davidsen som projektleder på de tekniske installationer. Han har styret sagen rigtig godt igennem og Finn L. & Davidsen har udvist et stort hensyn til vores beboere under hele renoveringen. Jeg har været involveret i mange renoveringen i min tid som vicevært, og jeg har aldrig modtaget en arbejdsplads så pæn!”, fortæller en glad og tilfreds Henrik Seifert.

Tilsammen betyder energiforbedringerne, at foreningen kan reducere deres energiforbrug med op til 30% på opvarmning af vandet. Og med de nye installationer er foreningen nu klar til at gå vinteren i møde.

Download case

Læs også

Store Kongensgade

Med nye varmeanlæg og brugsvandsinstallationer blev de smukke, arkitektoniske ejendomme på Store Kongensgade fremtidssikret med respekt for fortiden… Læs casen her… 

Læs mere

A/B Linoleumshuset

Fredningen af Linenoleumshuset stillede særlige krav om udførelsesmetoder og materialevalg, ved udskiftningen faldstammer og vandrør i ejendommen i 2021.. Læs casen her… 

Læs mere

Kontakt os

Vi kan tage ansvar for din næste renovering af fx vandinstallationer. Kontakt sektionschef for entreprise, Christian Nyborg:

Christian Nyborg
Direktør, Projekt

Kontakt:
30 16 08 76
Christian@fld.dk