En positiv indstilling har stor betydning for både beboere og byggeproces

19-08-2022

I 2,5 år har FLDs håndværkere, projektledere og beboerkoordinatorer haft deres faste gang i det almennyttige boligbyggeri, Bispeparken i København, som hører under fsb. De mere end 800 lejligheder har fået udskiftet vandrør og faldstammer, og i går fik FLD og beboerne sammen sat et sidste punktum i byggesagen med en afleveringsfest for områdets beboere. Her hyggede både børn og voksne sig med hoppeborg og kridttegning, alt imens maverne blev fyldt med slush-ice og kebab i det flotte sommervejr. 

Rikke Frost fra FLD har haft rollen som beboerkoordinator på sagen og nød afslutningsfesten med kollegaerne. Hun tager meget med sig fra de 2,5 år, sagen har varet: “Nu har jeg jo kommet der hver eneste dag i over to år, og jeg er virkelig overrasket over, hvor tæt en relation man får opbygget til beboerne. Nogle af dem har været frustrerede over renoveringen, for de har jo oplevet det som en stor indgriben i deres hverdag. Så det har været ekstra vigtigt at møde dem med et smil på læben og udvise forståelse overfor dem, når de har delt ud af frustrationerne.”

Som beboerkoordinator har Rikke haft fast kontor i skurbyen i Bispeparken, hvor hun udover det administrative arbejde også har bemandet beboerkontoret og besøgt beboerne bl.a. til førregistreringer og mangelgennemgange. “Selvom jeg jo er ansat i FLD, har jeg faktisk følt mig som en større del af fsb og Bispeparken under renoveringen. Jeg er kommet her hver eneste dag. Jeg føler, at jeg har gjort en vigtig forskel for fsb i det her projekt, og det har jeg det rigtig godt med.”

Man kan hurtigt blive følelsesmæssigt involveret
Under en renovering som denne i et almennyttigt boligbyggeri stifter byggefolkene bekendtskab med mange typer mennesker. Nogle er mere snaksaglige end andre med spørgsmål, klager eller kommentarer. Nogle siger slet ikke noget, og andre bare vil småsludre. 

“Vi har jo i gennemsnit åbnet en ny opgang med nye beboere hver mandag. Mange beboere har vi mødt af flere omgange både ved beboermøder, i lejlighederne og i området. Som en af frontpersonerne bliver man hurtigt mere følelsesmæssigt involveret med beboerne end fx håndværkerne gør. Heldigvis kan jeg lægge det fra mig, når jeg kommer hjem, men man kan godt tænke lidt over det. Man er vel bare et menneske, tror jeg,” fortæller Rikke og fortsætter: 

“Bispeparken var min første sag som beboerkoordinator, og jeg tager enormt meget læring med mig videre. Det er altafgørende, at man imødekommer beboerne og bevarer den positive indstilling. Det lønner sig altid, er jeg helt sikker på”. 

Stor betydning for både beboere og byggepoces med en positiv indstilling
Til afleveringsfesten var det også tydeligt for enhver, at Rikkes rolle og indsats har haft lige så stor betydning for beboerne, som det har for Rikke selv. Flere beboere kvitterede for Rikkes indsats med et varmt kram til hende med “tak for denne gang” ved afleveringsfestens afslutning.
 

“Det har jo haft enormt stor betydning for mange beboere, at de er blevet mødt med en positiv indstilling. Det har jeg gjort meget ud af, hver dag jeg er mødt ind. At de føler, der bliver lyttet til dem, tror jeg har været vigtigt for dem og for byggeprocessen i det hele taget,” afslutter Rikke. 

Bispeparkens afleveringsfest | FLD

Læs også

En veloverstået RED-dag

De første gæster havde stået i kø siden klokken 6 til dette års RED-dag. Med store forventninger mødte 10 medarbejdere ind lørdag d. 8. juni på Finlandsgade i Haslev for at tage imod de mange fremmødte, som alle havde udset sig gratis overskudsmaterialer, der ellers ville være endt i affaldscontaineren.

Læs mere