FLD på TV2 om manglen på arbejdskraft

01-09-2021

Dagen den 31. august blev lige pludselig noget mere spændende end først antaget for FLD’s indehaver, Lasse Houengaard, da TV2 og TV2 NEWS ønskede, at han skulle deltage på live TV kl. 16.00 og i Nyhederne til aften.

Dagens tema var den helt store mangel på arbejdskraft, som det danske arbejdsmarked oplever i øjeblikket, uagtet at vi lige har været igennem en meget lang periode med Corona.

Både regeringen og de politiske partier er heldigvis klar til at arbejde på, hvilke tiltag der skal til, for at løsne op for det stigende arbejdspres. FLD’s indehaver, Lasse Houengaard kom med sit bud på problemstillingen i forhold til håndværkerbranchen: 

I mange år har der været en aftagende opbakning til erhvervsuddannelserne. Uddannelsesinstitutionerne har ikke været dygtige nok til at gøre skolerne mere tidssvarende eller at skabe et spændende studiemiljø, som vi ser i så mange af de andre ungdomsuddannelser. V skal naturligvis som branche også være bedre til at ansætte lærlinge, så de allerede tidligt i uddannelsesforløbet bliver fortrolige med virksomhedens værdisæt og får den nødvendige kompetence. Får de unge øjnene op for, at der både er spændende karrieremuligheder og gode lønninger, så var der måske langt flere, der kiggede denne vej,” udtaler Lasse Houengaard. 

Derudover pointerer Lasse Houengaard videre, at “når vi samtidig kigger på den langsigtede strategi, så skal vi også i vores branche se ind i mulighederne for kompetenceløft af ufaglært arbejdskraft. De medarbejdere skal i langt højere grad være med til at udføre dele af byggebranchens arbejdsopgaver. Ser vi på de tiltag, der har hurtigere effekt, så bør man fra regeringens side se på, hvordan man kan sænke skatten, så de sidste får lyst til at komme ud på arbejdsmarkedet. I forhold til den korte bane er det nok vigtigst, at der kigges på fleksibiliteten i on-boardingen af den udenlandske arbejdskraft, så det bliver mere smidigt. Vi ser det som en fælles samfundsopgave, men vi byder samtidig regeringens tiltag velkommen,” afslutter Lasse Houengaard.

Læs også

FLD er Årets LB Håndværker indenfor VVS

Et mangeårigt samarbejde med Lærerstandens Brandforsikring (LB) blev taget til næste niveau, da FLD modtog prisen som Årets LB Håndværker indenfor VVS. “Det kommer sig af en benhård holdindsats i afdelingen. Alle løfter i flok og spiller på samme bane. Jeg er utrolig stolt af vores team, for det er yderst velfortjent,” fortalte Jonas Larsen, direktør for VVS Sjælland.

Læs mere

En veloverstået RED-dag

De første gæster havde stået i kø siden klokken 6 til dette års RED-dag. Med store forventninger mødte 10 medarbejdere ind lørdag d. 8. juni på Finlandsgade i Haslev for at tage imod de mange fremmødte, som alle havde udset sig gratis overskudsmaterialer, der ellers ville være endt i affaldscontaineren.

Læs mere